Wat is de beste tijd om TikTok te plaatsen? Daarover heb ik sinds mijn vorige blog over de beste tijd om op TikTok te plaatsen veel vragen gekregen. Dat TikTok booming is, dat weten we ook wel. Gemiddeld besteden TikTokkers 52 minuten per dag aan de app. De TikTok-app is inmiddels 2,6 miljard keer gedownload. En wist je dat TikTok influencers gemiddeld 2500 euro per bericht verdienen? Inmiddels heeft TikTok meer dan 689 miljoen dagelijkse gebruikers. Dat zijn er bijna 400 duizend meer dan Snapchat.

Wil jij geld verdienen met TikTok en wil jij weten wat de beste tijd is om een TikTok te plaatsen?

Geld verdienen op TikTok wordt nog steeds als nieuw en minder concurrerend beschouwd dan andere platforms zoals Instagram of Facebook. Dit is een geweldige kans voor influencers om hun reputatie op te bouwen. TikTok is het snelst groeiende sociale media platform die we nu hebben en blijft groeien.

Als je geïnteresseerd bent in en wilt weten hoe je geld kunt verdienen op TikTok en “Hoeveel betaalt TikTok?”. Hieronder beantwoord ik alle vragen.

Wil jij de beste TikTokker worden en hier geld mee verdienen? Download onze tips onderaan deze pagina!

TikTok-marketing statistieken voor 2021

 • TikTok staat op de tweede plaats voor influencer marketing en blijft stijgen (Instagram staat op de eerste plek);
 • Tiktok is het sociale platform met de hoogste stijging in influencer marketing van vorig jaar 23% naar 45% dit jaar;
 • Social Commerce wordt gemeengoed op TikTok;
 • TikTok vervangt televisie voor generatie Z;
 • Volgend jaar gaan meer merken en influencers TikTok gebruiken voor marketing;
 • 63% van de marketeers is van plan om volgend jaar hun marketingbudget voor influencers te verhogen;
 • 91% van de millennials vertrouwt online beoordelingen;
 • 5% van de TikTok-gebruikers in Europa is jonger dan 29 jaar;
 • TikTok-gebruikers zijn verspreid over 150 landen.

De beste tijd om een bericht op TikTok te plaatsen

Hoewel het lastig is om de beste tijd te kiezen om op TikTok te posten, zijn hier de resultaten van meer dan 100.000 berichten die ik van het afgelopen half jaar heb geanalyseerd om de beste betrokkenheid te vinden. (allemaal uitgedrukt in Central European Time (CET). Voor de kijkers thuis: da’s gewoon Nederlandse tijd.

Dag van de week Beste tijd voor TikTok Beste tijd voor TikTok Beste tijd voor TikTok
Maandag 07:30 uur 10:00 uur 21:30 uur
Dinsdag 06:30 uur 11:00 uur * 18:30 uur
Woensdag 08:00 uur 09:30 uur 20:00 uur
Donderdag 07:00 uur 11:30 uur * 20:00 uur
Vrijdag 08:00 uur * 12:30 uur 16:30 uur
Zaterdag 10:30 uur 16:00 uur 22:30 uur
Zondag 09:00 uur 13:30 uur 20:30 uur

Tijden gemarkeerd met * bieden een bijzonder hoge mate van betrokkenheid

Hoe kun je geld verdienen op TikTok

1. TikTok Creator Fund

Je kunt direct betaald worden door TikTok Creator Fund. Eerst moet je je account omzetten naar een pro- of creator-account en een aanvraag indienen bij TikTok Creator Fund via een pro-account. TikTok Creator Fund is geen programma voor het delen van advertenties zoals YouTube. Je wordt betaald op basis van verschillende factoren uit je video’s, zoals videoweergaven, betrokkenheid en je moet ervoor zorgen dat je inhoud voldoet aan de communityrichtlijnen. Het totaalbedrag varieert dagelijks, afhankelijk van het aantal video’s dat die dag is gepubliceerd.

Er zijn een paar vereisten om deel te kunnen nemen aan het TikTok Creator-programma:

 • Minstens 18 jaar oud;
 • Woont in de VS, Frankrijk, Duitsland, het VK, Italië of Spanje (Woon je in Nederland of België? Er zijn nog steeds mogelijkheden om mee te doen!);
 • Heb minstens 10.000 volgers;
 • Minstens 100.000 videoweergaven hebben in de afgelopen 30 dagen;
 • Voldoe aan de richtlijnen en servicevoorwaarden van de TikTok-community;

Hoeveel betaalt TikTok voor het TikTok Creator-programma?

Ze betalen op basis van videoweergaven, betrokkenheid en andere factoren. Het is niet duidelijk hoeveel ze per weergave betalen. Hoeveel ze in totaal betalen wordt bepaald door het bedrijf. Sommige makers melden dat ze ongeveer 2-4 cent per duizend weergaven zouden kunnen verdienen. Het betekent dat je ongeveer 20 dollar per 1 miljoen views, per video kunt verdienen.

2. Sponsoring op TikTok

TikTok heeft een platform gebouwd waar merken in contact kunnen komen met makers genaamd The TikTok Creator Marketplace. Dit platform helpt je bij het vinden van sponsoring en het samenwerken met de merken. Het platform helpt merken ook om de beste match voor hun product te vinden door gegevensanalyses over de accounts van makers aan te bieden.

Aangezien TikTok nog relatief nieuw is en merken nog geen standaard prijsstructuur hebben gevonden voor gesponsorde video’s op TikTok. Ook is de content op TikTok makkelijker te schalen en daardoor betalen merken minder voor een gesponsorde post op TikTok. Je krijgt $ 0,01 – $ 0,02 betaald voor elke gesponsorde video op TikTok. Terwijl merken $ 0,03 – $ 0,08 betalen per gesponsorde video op YouTube. TikTok is echter een nieuwe kans en veel TikTok-influencers houden het in de gaten en leren hoe ze geld kunnen verdienen op TikTok.

Er zijn enkele merken die niet betalen per videoweergave. Als de makers ermee instemmen, kunnen merken een vast bedrag betalen voor elke gesponsorde post. De maker wordt betaald, ongeacht het aantal weergaven van de video.

Hoeveel betaalt TikTok? Hoeveel krijg je betaald per gesponsorde post op TikTok?

 • Minstens 18 jaar oud;
 • Woont in de VS, Frankrijk, Duitsland, het VK, Italië of Spanje (Woon je in Nederland of België? Er zijn nog steeds mogelijkheden om mee te doen!);
 • Heb minstens 10.000 volgers;
 • Minstens 100.000 videoweergaven hebben in de afgelopen 30 dagen;
 • Voldoe aan de richtlijnen en servicevoorwaarden van de TikTok-community;

Hoeveel betaalt TikTok voor het TikTok Creator-programma?

Ze betalen op basis van videoweergaven, betrokkenheid en andere factoren. Het is niet duidelijk hoeveel ze per weergave betalen. Hoeveel ze in totaal betalen wordt bepaald door het bedrijf. Sommige makers melden dat ze ongeveer 2-4 cent per duizend weergaven zouden kunnen verdienen. Het betekent dat je ongeveer 20 dollar per 1 miljoen views, per video kunt verdienen.

Aantal volgers op TikTok Tarief per gesponsorde TikTok-post
1.000 – 10.000 € 5,- – € 25,-
10.000 – 50.000 € 25,- – € 125,-
50.000 – 500.000 € 125,- – € 1.250,-
500.000 – 1.000.000 € 1.250,- – € 2.500,-
meer dan 1.000.000 € 2.500,- +

3. Ontvang munten en geschenken via Livestream

Tiktok stelt makers in staat om virtuele geschenken met geldwaarde te verdienen via Livestream. TikTok-gebruikers kunnen munten en cadeaus kopen om aan hun favoriete makers te geven tijdens de Livestream. Vervolgens kun je de geschenken in diamanten omzetten in ruil voor geld. Je kunt gebruikmaken van Livestream als je meer dan 1.000 volgers op TikTok hebt.

4. Genereer verkeer van TikTok

TikTok is een geweldig platform om verkeer te genereren. Als je een blogger of YouTuber bent, kun je meer inkomsten genereren door het verkeer van TikTok. Je mag je TikTok-account koppelen aan andere social media platforms. Er zijn echter maar 2 sociale-mediaplatforms die zijn toegestaan, namelijk YouTube en Instagram. Maar je kunt ook in je bio naar je website linken.

5. Promoot nieuw nummer

Zoals je weet ontdekken veel mensen nieuwe nummers van TikTok. Je wordt gemakkelijk betaald door nummers aan video’s toe te voegen. PlaylistPush is de app die je kunt aanvragen om betaald te krijgen. Hoe dan ook, je moet een populaire TikTok-gebruiker zijn om goedgekeurd te worden.

6. Bekijk video op TikTok

Millionformula is de website die je betaalt door video’s op TikTok te bekijken. Nadat je je TikTok-account aan het Millionformula-account hebt gekoppeld, zie je veel TikTok-video’s om te bekijken op het Millionformula-account. Je kunt ook een afspeellijst maken van de video’s die je wilt bekijken.

Het bekijken van de TikTok-video is de gemakkelijkste manier om geld te verdienen op TikTok. Ze betalen $ 0,3 voor elke TikTok-video die je bekijkt. Millionformula wordt ondersteund door de merken die bereid zijn mensen te betalen om hun mening over TikTok te krijgen.

7. Hoe je geld kunt verdienen op TikTok met Affiliate marketing

Affiliate marketing is het proces van het verdienen van geld voor het op de markt brengen van de producten van een bedrijf. Je verwijst gewoon naar de producten of diensten die je leuk vindt en wanneer de verkoop via jouw aangesloten link wordt gedaan, ontvang je een commissie.

Als je TikTok-geld wilt verdienen met affiliate marketing op TikTok, moet je eerst overstappen naar een zakelijk account. Dan zijn er verschillende manieren die je kunt doen om de producten te promoten;

 • Plaats affiliate links in videobeschrijvingen;
 • Met het korte videoformaat van TikTok kun je producten demonstreren;
 • Voeg YouTube- of Instagram-links toe aan je profiel en leid je volgers naar andere sociale media waar je gelieerde links kunt plaatsen;
 • Vraag het partnerprogramma om een persoonlijke kortingscode te genereren en deel de promotiecodes in je video’s;
 • Schakel over naar pro/creator-account en voeg een URL toe aan je bio-link;
 • Je kunt een niet-klikbare URL toevoegen aan je inhoudsbeschrijving;
 • Maak betaalde advertenties voor affiliate marketing.

8. Hoe je geld kunt verdienen op TikTok door merchandise te verkopen

Momenteel hebben meer dan 7.000 TikTok-makers in de VS toegang tot Spring-merchandise (voorheen Teespring) die is geïntegreerd met TikTok. Door de integratie kunnen makers hun eigen producten maken met een keuze uit 180 verschillende producten, evenals op maat gemaakte producten en rechtstreeks verkopen via TikTok.

9. Verkoop Tiktok-accounts

Het is een behoorlijk riskant spel. Maar er zijn mensen die accounts kopen en verkopen. De tip is om een TikTok-account met meer dan 10.000 volgers te kopen door ze direct te vragen of ze deze willen verkopen.

Je moet een account kopen met een goede betrokkenheid en geen persoonlijk account dat foto’s van de eigenaar plaatst. Het zou bijvoorbeeld een account moeten zijn dat gerelateerd is aan een niche; reizen, eten, enz. Vervolgens kun je de gebruikersnaam wijzigen in iets pakkends en virale inhoud plaatsen die verband houdt met de niche en TikTok-trends. De virale video kan leiden tot meer volgers. Daarna kun je het tegen een hogere prijs doorverkopen.

(Let op: ik zou dit afraden om te doen, maar het is wél een manier om geld te verdienen met TikTok)

10. Word een TikTok influencer

Een van de beste manieren om TikTok-geld te verdienen, is door een TikTok-influencer te worden. Merken kunnen je betalen om hun producten of diensten te promoten. Het belangrijkste waar merken naar op zoek zijn, is niet het aantal volgers, maar in plaats daarvan zijn ze op zoek naar TikTok-influencers met een hoge betrokkenheid. Als een influencer met 10.000 volgers wel een hoger betrokken publiek heeft dan de influencer met 100.000 volgers, kan het merk de kleinere influencer kiezen.

Hoe je geld kunt verdienen op TikTok door TikTok-influencer te worden

 • Gesponsorde berichten;
 • Gesponsorde evenementen;
 • Merkambassadeurs;
 • Affiliate marketing.

Hoe word je een TikTok-influencer

1. Kies een niche

Kies een niche waarin je hoogwaardige content kunt maken en je enthousiast blijft zodat je je niet gaat vervelen. Je moet er ook kennis of expertise in hebben. Je kunt een kleine niche kiezen waardoor het gemakkelijker is om je te concentreren en een expert te worden, zoals hoe je een specifiek soort huisdier moet behandelen of hoe je op een specifieke manier moet diëten. Geweldige content is de belangrijkste sleutel om het publiek aan te trekken.

2. Maak gebruik van een TikTok pro-account

TikTok heeft een pro-account voor makers en bedrijven. Pro-accounts zijn gratis voor alle TikTok-gebruikers en super handig voor TikTok-influencers die volgers proberen op te bouwen. Met hun functies kun je de statistieken van je bericht, je volgers en de algehele prestaties van je TikTok-account zien. Je weet wat de interesses, het geslacht, de locatie, de groei van je volgers en je trending video’s zijn, zodat je je probleem of ideeën kunt analyseren en presenteren.

3. Onderzoek je niche en doelgroep

Doe onderzoek naar TikTok-gebruikers, richt je op je doelgroep en bedenk content waar je publiek dol op zal zijn. Je kunt jouw concurrentie-accounts controleren en de meest boeiende video’s ontdekken die jou een idee kan geven om te maken en te verbeteren.

4. Stel een doel in

Je moet een doel stellen dat je wilt bereiken voor jouw TikTok-bedrijf. Bijvoorbeeld; als je € 100.000 per jaar wilt verdienen, moet je weten hoeveel volgers, content en sponsors je moet hebben om je doel te bereiken.

Met TikTok heb je minimaal 100.000 TikTok-abonnees nodig, heb je ongeveer 378 gesponsorde berichten nodig en meer dan 270 miljoen views per jaar om € 100.000 per jaar te verdienen.

5. Contentstrategie

Naast kwaliteits content, moet je consistent zijn en regelmatig 1 of 2 video’s per dag posten. Contentstrategie is de kunst om precies te begrijpen naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is! Content, content, content. Je hebt het gezegde vast al eens eerder gehoord: content is King! Maar ik geloof dat als content Koning is, context het Koninkrijk is. Waarom? Content marketing moet onderdeel zijn van jouw digitale marketingstrategie.

6. Ga in gesprek met het publiek

De mate van betrokkenheid is het belangrijkste cijfer die merken gebruiken om TikTok-influencers te kiezen om mee samen te werken.

7. Volgersgroei

Er zijn veel strategieën om het aantal volgers te vergroten, zoals het gebruik van virale content, TikTok-trends volgen, hashtags gebruiken, deelnemen aan een challenge en meer.

8. Zoek sponsoring

Laat merken via je bio weten dat je geïnteresseerd bent in merksamenwerkingen. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met het merk.

Wil jij de allerbeste TikTokker worden en hier geld mee verdienen?

Download gratis alle TikTok tips en start vandaag nog!